silent

Suit the action to the word, the word to the action.
- William Shakespeare

Saturday, November 17, 2012

im enough

tengah sedap sedap main lappy ni. tetibe tergerak nak  tengok handphone, eh smartphone, eh blackberry :D (tak payah nak show off sangat lah woi) entah apa yang terlintas nak penggang bb aku masa tu. tekan satu button, then terus blank. 10 saat lepas tu baru on balik tapi dengan bateri dah merah tande nak mati, line 3G yang yang jadi off, aku tekan menu, terus MATI. -.-"
saat tu aku rasa macam 10 tan pop corn jatuh dari langit dan membanjiri kamar tidur ku *eh metafora itu!
bengang tahap gaban. sakit hati punya pasal.aku lari ke bilik abang ku untuk meminjam charger (hek eleh, gelabah je sampai nak lari) then aku cucuk charger tu kat bb aku baru keluar red signal line. dengan perasaan yang belum redah dengan perbagai persoalan yang bermain di fikiran, aku terus landing atas katil yang senstiasa ingin ditindih (okay merepek!) okay actually petang tadi, aku dah cas sampai pernuh bb. sampai aku sanggup off semue service line semate mate untuk bb ni hidup sehingga esok pagi. then tak sampai 2 A.M dah drained!


tanpa membuang masa, aku terus main lappy balik.
tetibe aku terpikir nak usha usha smartphone lain.
aku search google, aku cari samsung galaxy.
 so paling trend sekali S3 kan. wow. spec phone tu memang awesome. macam mini laptop. seriously. tapi aku kurang sikit dengan design dia. macam minta menampang jea besar dia (MOTIF?!)
then aku usha adik dia, S2. boleh tahan jugak. actually jatuh cinta sejak abah guna S2. semua memang tip top. design pon lawa. tak besar tak kecik, tak panjang tak pendek. memang perfect semua.


then aku try usha phone lain. yang best sekarang nokia. lumia 900. aku rasa  phone paling stylish! warna biru paling smart. first time aku minat phone yang colour lain dari putih or hitam. spec pon best, melalui review, phone antara internet paling laju and windows phone 7 paling best. actually sejak awal tahun aku memang nak try gune windows phone pon :D


and last but not least, aku still sayang kat blackberry (HAHA)  tunggu next year punye launch blackberry 10.  bb ni memang super awesome. jauh beze bb sekarang dgn bb 10 nanti. banyak spec dah lain dan lagi improve. tak sabar nak tunggu and tengok harga die. well, kesabaran kan akan mendatangkan keajaiban. ye tak? :)


actually aku gune smartphone bukan saja saja, tapi die banyak memudahkan kerja aku. tak payah nak ingat birthday. log in facebook, terus keluar kat calendar phone (LOL) then, kalau bosan bosan. boleh tengok2 twitter, facebook, blog :D so tak kisahlah sekarang ni orang sanggup beli phone canggih untuk terus bergerak ke hadapan *ayat sastera gitu


okay ciao :D