silent

Suit the action to the word, the word to the action.
- William Shakespeare

Saturday, November 17, 2012

im enough

tengah sedap sedap main lappy ni. tetibe tergerak nak  tengok handphone, eh smartphone, eh blackberry :D (tak payah nak show off sangat lah woi) entah apa yang terlintas nak penggang bb aku masa tu. tekan satu button, then terus blank. 10 saat lepas tu baru on balik tapi dengan bateri dah merah tande nak mati, line 3G yang yang jadi off, aku tekan menu, terus MATI. -.-"
saat tu aku rasa macam 10 tan pop corn jatuh dari langit dan membanjiri kamar tidur ku *eh metafora itu!
bengang tahap gaban. sakit hati punya pasal.aku lari ke bilik abang ku untuk meminjam charger (hek eleh, gelabah je sampai nak lari) then aku cucuk charger tu kat bb aku baru keluar red signal line. dengan perasaan yang belum redah dengan perbagai persoalan yang bermain di fikiran, aku terus landing atas katil yang senstiasa ingin ditindih (okay merepek!) okay actually petang tadi, aku dah cas sampai pernuh bb. sampai aku sanggup off semue service line semate mate untuk bb ni hidup sehingga esok pagi. then tak sampai 2 A.M dah drained!


tanpa membuang masa, aku terus main lappy balik.
tetibe aku terpikir nak usha usha smartphone lain.
aku search google, aku cari samsung galaxy.
 so paling trend sekali S3 kan. wow. spec phone tu memang awesome. macam mini laptop. seriously. tapi aku kurang sikit dengan design dia. macam minta menampang jea besar dia (MOTIF?!)
then aku usha adik dia, S2. boleh tahan jugak. actually jatuh cinta sejak abah guna S2. semua memang tip top. design pon lawa. tak besar tak kecik, tak panjang tak pendek. memang perfect semua.


then aku try usha phone lain. yang best sekarang nokia. lumia 900. aku rasa  phone paling stylish! warna biru paling smart. first time aku minat phone yang colour lain dari putih or hitam. spec pon best, melalui review, phone antara internet paling laju and windows phone 7 paling best. actually sejak awal tahun aku memang nak try gune windows phone pon :D


and last but not least, aku still sayang kat blackberry (HAHA)  tunggu next year punye launch blackberry 10.  bb ni memang super awesome. jauh beze bb sekarang dgn bb 10 nanti. banyak spec dah lain dan lagi improve. tak sabar nak tunggu and tengok harga die. well, kesabaran kan akan mendatangkan keajaiban. ye tak? :)


actually aku gune smartphone bukan saja saja, tapi die banyak memudahkan kerja aku. tak payah nak ingat birthday. log in facebook, terus keluar kat calendar phone (LOL) then, kalau bosan bosan. boleh tengok2 twitter, facebook, blog :D so tak kisahlah sekarang ni orang sanggup beli phone canggih untuk terus bergerak ke hadapan *ayat sastera gitu


okay ciao :D

Monday, September 24, 2012

menunggu itu kesabaran. menanti itu kenikmatan.

itu tiada masa untuk ku putar, segalanya telah ku serah. kepada mu ku cintai. semoga kamu yang halal bagi ku. satu doa diharap dimakbul olehNya. sungguh telah berusaha, berdoa dan berharap. semoga dengan izinNya, ikatan suci dan halal sebagai balasan di akhir kelak.

Tuhan memberikanku cinta
Untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
Hanya untuk berkasih berbagi denganmu

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Hampa terasa bila ku tanpamu
Hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
Hanya dirimu satu yang aku inginkan
Ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu (hanyalah dirimu)

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Tuesday, September 4, 2012

Friday, August 3, 2012

segalanya.

baby you light up my world like nobody else :)

Saturday, June 9, 2012

secara cash.


berterusan hidup ibarat roda. kadang kadang di atas kadang kadang di bawah. kadang kadang keburukan telah menutup segala kebaikan. andainya 99% kebaikan yang dibuat dan 1% keburukan yang dilakukan pasti mata mata kasar memilih keburukan. lumrah kehidupan. nothing change guys.


tuhan memberi kita dugaan dengan sedikit keseronokan untuk menguji kesyukuran kita padaNya. untuk sedikit pengajaran, tuhan bagi cash. itu lah karma. its normal, dunia akhir zaman. kesedaran.


aku berjalan 60% menuju garisan penamat. pelbagai dugaan yang aku teruji. syukur. masih mampu untuk bangun semula. seriously, aku ingin semua kembali normal. sedangkan pantai berubah, inikan pula manusia.


aku rindu semua. dari A - Z. dari alif - ya. semoga diri ini diberi peluang untuk pebaiki segala kekurangan kerna ku masih amatur :)

Friday, May 4, 2012

suatu malam.

Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Kau bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku

Wednesday, April 25, 2012

back to basic.




Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid
To fall
But watching you stand alone
All of my doubt
Suddenly goes away somehow

One step closer

I have died everyday
waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

Time stands still
beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything
Take away
What's standing in front of me
Every breath,
Every hour has come to this

One step closer

I have died everyday
Waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

And all along I believed
I would find you
Time has brought
Your heart to me
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more